fbpx

F.A.Q.

Najbolj pogosta vprašanja

Cena spletne strani je odvisna od velikosti  in zahtevnosti. Velikost se meri v številu strani, številu slikovnega materiala, besedila in ostalih vsebin. Nadpovprečno velika spletna stran se smatra stran z 20+ stranmi.

To je odvisno od velikosti strani. Normalno velika spletna stran (do 15 strani) je lahko narejena v nekaj dneh (do 5 dni). Pogoj za tako hitro izdelavo so seveda pripravljen slikovni material in besedila. V kolikor je potrebno slike obdelati in razviti vsebino besedila se seveda čas izdelave podaljša. 

V paket izdelave osnovne spletne strani spada:

  • izdelava do 10 strani (vključno s Domov, Kontakt, Storitve, Onas)
  • urejanje slikovnega materiala
  • urejanje besedilne vsebine
  • osnovna optimizacija spletne strani (SEO, povezava strani z Googlom in kreiranje in vnos ključnih besed)
  • oblikovanje celotne podobe spletne strani
  • oblikovanje pop up in kontakt obrazca
  • izdelava e-mail poštnega naslova info@…

Takšna spletna stran je v celoti pripravljena za uporabo in interakcijo s vašimi strankami. 

Če gre za obnovo spletne strani, ima stranka že svoje gostovanje in domeno. Če se izdeluje spletna stran na novo, potem je potrebno gostovanje in domeno urediti. 

Kaj je gostovanje: gostovanje je storitev, kjer se spletna stran nahaja (strežniki). To storitev ponujajo podjetja, ki imajo te kapacitete in jih ponujajo uporabnikom. Sam sodelujem s podjetji, katerim zaupam. Ti so: 

Domena je naslov spletne strani (www.spletnastran.si) in se ureja v gostovanju. Kreiranje domene se prav tako ureja pri zgoraj omenjenih ponudnikov storitve.

Domeno in gostovanje vam po vaši želji uredim jaz. 

Spletna stran je sredstvo s katerim se podrobneje predstavite vašim strankam in občinstvu na spletu. Vašo novo spletno stran bo možno najti v iskalniku Google, a to ne pomeni, da boste s tem vidni vsem in vedno. 

Mnogi namreč mislijo, da ko imajo enkrat spletno stran, da jim bodo začele stranke množično prihajati in klicati. 

Spletno stran je potrebno promovirati, da stranke opazijo vašo storitev in kliknejo povezavo vaše strani. 

Svojo spletno stran lahko promovirate na več načinov:

  • promet obiskovalcev preusmerjate iz promocij na socialnih omrežij (Facebook, Instagram advertising…)
  • spetno stran promovirate s plačanimi objavami na Google Ads
  • najamete podjetje, ki se ukvarja z naprednim SEO storitvami, ki vam omogočijo, da je vaša spletna stran čimbližje vrhu iskalnega niza

Promet obiska vaše spletne strani se ne zgodi samo s tem, da je vaša stran na Googlu. Za dober obisk spletne strani je potrebna konstantna promocija vaše dejavnosti v različnih oblikah. 

Torej, za vašo osnovno spletno stranjo boste lahko strankam podrobneje predstavili svoje storitve v kvalitetni in poslovni obliki, a boste za vidnost vašega spletnega mesta poskrbeti s svojimi aktivnostmi…

Odvisno od velikosti trgovine (št. artiklov, variant artiklov…). Npr.: trgovina z 20 različnimi artikli je lahko narejena v cca. 5ih dneh, če imam na voljo ves material (predstavitev, opise izdelkov, slike izdelkov).

Cena je odvisna od velikosti trgovine (št. izdelkov in njihovih variant, št. jezikov spletne trgovine, velikosti vsebine…). Npr.: Cena spletne enojezične trgovine z 20 izdelki je od 600€ dalje. 

Sprva mi predstavite vaše izdelke ali storitve, vaša pričakovanja, vaše stranke, lastnosti strank in kaj stranke pričakujejo. Na podlagi informacij, vam izdelam  primer email kampanije in plan kako in kdaj jih targetirati preko email marketinga. Vsebino ustvarjam sam ali pa z sodelovanjem s stranko.