fbpx

...je blog, v katerem se zbirajo pisma namenjena moji hčerki in sinu.  V njih jima predstavljam moja razmišljanja, delim nasvete in vse tisto, kar jima v tempu življenja ne morem povedati, predstaviti, razložiti… oz. ne najdem pravega trenutka.

Ta pisma delim tudi z drugimi starši z upanjem, da jih spodbudim, da naredijo kaj podobnega tudi sami ali pa jih delijo s svojimi otroci, če se jim zdijo uporabna…

Samozavest in samospoštovanje sta ključnega pomena za vajino delovanje v svetu.

Vplivata na odnose s prijatelji, sošolci, kasneje s sodelavci, oblikujeta vajin pogled na svet in predvsem vajin pogled nase…

Naj se vama ne mudi odrasti

Kot otroka verjetno čutita omejitve, ki jih doživljata kot otroka, a morata vedeti, da so te omejitve del vajinih let.

Če bosta nekaj časa opazovala mene ali pa katerega koli drugega odraslega bosta opazila, da imamo odrasli spet svoje omejitve, predvsem pa obveznosti in skrbi, ki jih ponavadi te obveznosti prinesejo.

In verejmita mi, da večina odraslih zavidamo vama… ker sta otroka…

Dolgčas je vajina priložnost

Ko ti je dolgčas si soočen sam s seboj, iščeš stvari s katerimi bi si krajšal čas in tako odkrivaš sebe in razvijaš svoje sposobnosti.

Sam menim, da ljudje, ki ne zmorejo biti sami najbolj trpijo.

Nikoli niso razvili ta odnos s seboj in ne prenesejo tako svoje tišine, kot to, da se okoli njih nič ne dogaja. Zato bodo kar naprej iskali družbo, da jih ta zabava.