Matjaž Krnc

O meni

Poezija me spremlja od najstniških let, ko so mi pozornost vzbudila dela švedskega glasbenika Pera Gesslea. Navdušen nad glasbo sem začel prebirati njegova besedila ter pričel pisati pesmi tudi sam… Pozoren “sledilec” Gesslevih del sem še danes. 

Rojen januarja ’77 v Ljubljani, otroštvo preživel v Domžalah. Kot otrok, sem bil v nenehnem stiku z naravo, kar se odraža v mojih delih. Tesen stik z naravo ohranjam še danes, v svojih pesnitvah, kot tudi v moji strasti do teka. Navdušen nad tekom v naravi, aktivno treniram gorski tek pri TK Šmarnogorska Naveza, kar mi daje dodatno energijo in navdih za pisanje in ustvarjanje glasbe.
Kot pisec pesmi, sem pričel iskati glasbenike, ki bi uglasbili mojo poezijo, a brez uspeha. Zato sem pričel z ustvarjanjem glasbe sam. Naučil sem se dela na programu za produkcijo glasbe in pričel z dodajanjem zvočnih efektov v posneto poezijo. Tako je nastala prva pesem na ta način: “Dobrodošli v Jurskem parku”. V ugotovitvi, da poezija deluje precej “suho”, če stoji le na zvočnih efektih, sem pričel z ustvarjanjem glasbe za ozadje svoje poezije. Tako je nastala pesem “Volk”, ki sem jo predstavil v polfinalu oddaje “Slovenija ima talent” in dobil dobre odzive. Razvoj lastnega sloga glasbe poteka še danes.
Pri ustvarjanju glasbe name močno vpliva filmska glasba, sem namreč velik ljubitelj tovrstne glasbe. Aktivno spremljam tudi “moderno” glasbo in njen stil poizkušam vključiti tudi v moja dela.